Un nou concert a avut loc sub egida Fabricii de pian. De aceasta datã, au venit sã susţinã cultura muzicalã a Vãii Jiului şi proiectul „Fabrica De Pian” douã concertiste de renume ale muzicii clasice româneşti: Mihaela Manciu (flaut) şi Alexandra Glogojan (pian). Ambele concertiste sunt profesoare la Liceul de Muzicã din Braşov şi muziciene recunoscute.

Fabrica de pian

Alexandra Glogojan este fostã elevã a Secţiei de Muzicã din cadrul Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani, pasiunea pentru pian fiindu-i dezvoltatã de cãtre omul care i-a fost alãturi timp de opt ani şi alãturi de care a format un remarcabil duo elev-profesor, al cãrui succes a fost certificat de nenumãratele concursuri naţionale şi internaţionale câştigate. Este despre vorba despre doamna profesoara Adina Stan.

Alexandra a rãspuns prezent invitaţiei de a concerta la Petroşani, pentru a susţine proiectul „Fabrica De Pian”. Alãturi de colega ei, a adus un plus culturii muzicale din Valea Jiului şi un sprijin real proiectului prin care se doreşte achiziţionarea unui pian de concert şi revitalizarea cu instrumente muzicale a Secţiei de Muzicã a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani.

Publicul a apreciat eleganţa interpretãrii şi virtuozitatea celor douã instrumentiste. Timp de mai bine de o orã, au putut fi ascultate compoziţii cunoscute, precum: Philippe Gaubert „Berceuse”, Philippe Gaubert „Madrigal”, Frédéric Chopin „Valse”, Claude Debussy „Reverie”, Claude Debussy „Arabesque”, Gabriel Fauré „Sicilienne”, Georges Hue „Serenada”, Émile Pessard „Andalouse”, Emile Noblot „Melodie”.

Între flautul care s-a dovedit a fi, şi de aceastã datã, fermecat şi pianul magic, cuceritor, s-a creat o poveste de primãvarã care va rãmâne în sufletul auditoriului. Pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani a avut loc, aşadar, un concert de excepţie, înalţãtor şi îndelung aplaudat.

Finalul concertului a fost, de asemenea, emoţionant şi memorabil. Concertistele l-au invitat la bis pe micul geniul al pianului, talentatul elev Radu Torok, care a reuşit sã impresioneze prin interpretarea când diafanã, când tumultoasã a „Tocattei” de George Enescu

Fabrica de pian

Concertul „Fleurs De Printemps” a fost organizat de „Fabrica De Pian”, Lions Club, Școala Gimnazialã „I. G. Duca” din Petroşani, Clubul Copiilor Petrila şi a avut douã obiective: strângerea de fonduri pentru achiziţionarea unui pian de concert, revitalizarea cu instrumente muzicale a Secţiei de Muzicã a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani şi decorarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului de Urgenţã din Petroşani cu personaje din filme de animaţie.

În sprijinul acestui eveniment au venit oameni de seamã şi personalitãţi din Valea Jiului care au înţeles pe deplin cã faptele bune pot fi prezente şi realizate oriunde. Prin puterea exemplului, dumnealor aduc comunitãţii noastre un plus de valoare umanã.

Fabrica de pian

Muzica este cea care ne poate transpune într-o dimensiune unde fericirea existã necondiţionat. Ea este mai mult decât distracţie şi enterteinment. Este o artã a rafinamentului, o putere care poate vindeca şi, mai ales, este o misiune admirabilã şi nobilã pentru cei care au ales sã-i urmeze calea. Le mulţumesc din suflet celor care ne sunt alãturi în aceastã misiune!