Avem deosebita plãcere de a vã invita la concertul „Silvestri 50”, vineri, 23 August 2019, orele 19:00, în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani, concert susţinut  de doi pianişti de excepţie ai României. Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu vin sã întareascã rândurile „Fabricii de Pian”, sǎ susţina proiectul prin care ne doirm sǎ creãm evenimente culturale deosebite pentru comunitatea din Valea Jiului, sǎ achiziţionǎm un pian de concert şi 5 pianine de studiu revitalizând astfel, Secţia de Muzicǎ a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani. Acest concert excepţional „Silvestri 50” este un omagiu adus celui ce a fost Constantin Silvestri. Dirijor, compozitor și pianist român.

Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 26 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri în țară (88 de localități) şi în străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alături de cele 15 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Lehliu-Gară, Moreni, Petrila, Praid, Târnăveni și Titu. Un concert aparte, în premieră, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite orașe și regiuni ale țării (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Rădăuți, Reghin, Reșița, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Munții Retezat).

Concertul este organizat de „Fabrica De Pian”,  şi are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru susţinerea proiectului „Fabrica De Pian”
Accesul la concert se face farã invitaţie sau bilet.

Fabrica De Pian