În urmă cu ceva timp ne doream să aducem un pian de concert tuturor copiilor de la Secția de Muzică a Școlii Gimnaziale I.G Duca din Petroșani. Lucru zis și făcut!
Nu a fost un drum ușor, dar a fost plăcut și impresionant, drum pe care l-am realizat împreună cu comunitatea, din Valea Jiului și nu oricum, prin subscripție publică, pentru că suma era una importantă. Din puținul fiecăruia s-a făcut un lucru mare și ținem să vă mulțumim pentru implicarea și încrederea acordată. Dorim să le mulțumim tuturor artiștilor, jurnaliștilor, copiilor de la Secția de Muzică și entităților care ne-au sprijinit necondiționat.

Pe parcursul derulării proiectului, Fabrica De Pian a adus un plus comunității din Valea Jiului prin concertele pe care le-a organizat. Muzica noastră a deschis multe uși și noi orizonturi pentru Școală de Muzică din Valea Jiului, o școală din care a lipsit cu desăvârșire, timp de 60 de ani, un pian de concert și totuși… în acest timp copiii noștri au avut performanțe extraordinare și au pus Valea Jiului, prin prestația lor, pe harta cultural-muzicală a celor mai bune școli din România. Pentru acest motiv noi ne-am implicat la un nivel fără limite, ca o demonstrație că acolo unde este voință totul devine posibil.

Divinitatea a aliniat proiectul nostru cu alte lucruri frumoase: am primit o sală pe care am renovat-o de la zero. Pianul și-a găsit astfel un loc într-o sală de concerte, demnă de măreția lui. Iar cel mai important aspect este că, în momentul în care copiii intră în această sală, practic intră deja în lumea fascinantă a muzicii, se simt apreciați, cu adevărat artiști, trăiesc emoția unei prestații selecte și a unui concurs pe marile scene ale țării.

Pandemia a venit peste noi, dar nu ne-am lăsat: a trebuit să ne reinventăm pe on-line. Am mai făcut un efort financiar din contribuțiile celor care ne sunt mereu alături și am achiziționat un studio audio de înregistrări, pentru ca să putem să vă transmitem concerte în mediul on-line. Copiii trebuiau să continue să cânte, ca să nu își piardă anii de studiu. Vã invitãm sã descoperți canalul de YouTube al ,,Fabricii de Pian” unde avem publicate peste 175 de clipuri video. Aveți posibilitatea sã vã abonați, sã descoperiți tot ce este nou și frumos în activitațile noastre.

Și iată cum, Fabrica de Pian a devenit un bulgăre de zăpadă, astfel că, de la proiectul inițial, s-au mai realizat două proiecte, menite să îmbunătățească activitatea și pregătirea muzicală a copiilor din Valea Jiului: sala de concerte și studioul muzical. Pregătim acum, următorul pas important, pe care dorim să îl realizăm, cu ajutorul dumneavoastră: o sală de teorie modernă, demnă de secolul XXI pentru a putea îmbunătăți calitatea pregătirii teoretice a copiilor. Vă invităm să vă alăturați în continuare, comunității noastre minunate, venind în sprijinul Fabricii de Pian, așa cum ați făcut-o deja și suntem siguri că vom putea realiza încă un proiect măreț pe care să îl putem oferi tuturor copiilor din Valea Jiului, la standarde ridicate.

Dacã nu ați redirecționat impozitul pe proift din anul 2021 vã invitãm sã ne susțineți prin completarea formularului 230 cãtre Asociația Fabrica De Pian.

Cei care doresc, pot face donații cãtre Asociația Fabrica De Pian în contul nostru bancar cu mențiunea: Donație pentru sala de teorie

C.I.F. 40561657
IBAN: RO50BTRLRONCRT0485944701
ASOCIATIA FABRICA DE PIAN
STR. 1 DECEMBRIE 1918, NR. 98
ȘCOALA GIMNAZIALÃ I. G. DUCA
COD POȘTAL: 332019
PETROŞANI / HUNEDOARA / ROMÂNIA
MAIL: CONTACT@FABRICADEPIAN.RO
WEB: FABRICADEPIAN.RO
TELEFON: +40 (736) 674 176